2006. gada 14. augusts

«Jaunais laiks» iepazīstina ar melnās kases pamatiem

130.jpg

Attēlā: burtnīciņas

Kamēr drošības policija (DP) solās apstiprināt vai noliegt presē publicēto telefonsarunu autentiskumu, kas vedina uz aizdomām par melnās kases iespējamību «Jaunajā laikā» (JL), partija jau pasteigusies izskaidrot notikušo un iepazīstināt ar melnās kases darbības mehānismu.

Jau ziņots, ka Gunta Piteronoka sarunās ar ietekmīgiem JL pārstāvjiem Kārli Šadurski un Grigoriju Krupņikovu figurē ne tikai mājieni par aplokšņu algām Rēzeknes gaļas kombinātā (RGK), bet arī mistiska «burtnīciņa», kurā rakstīti «izdevumiņi priekšvēlēšanu kampaņai».

JL līderis Einars Repše labprāt izrādīja savā rīcībā esošās burtnīciņas un norādīja, ka tādas esot sastopamas «visos līmeņos». Atšķirīgs esot galvenokārt tikai izskats. JL līderis priekšroku dodot nelielām firmas «Moleskin» burtnīciņām. «Es tikai nesaprotu, kāpēc tā jāsauc par melno kasi, jo šādas burtnīciņas ir visiem — partijām, ministrijām, ministru prezidentam. Viss valsts budžeta sadalījums arī tiek laists pārsvarā pa melno un pierakstīts šādās krāsainās burtnīciņās,» savu neizpratni pauda politiķis.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) savu burtnīciņu līdz darbadienas beigām vēl nebija atradis un nevarēja parādīt, tomēr atzina, ka tā tas patiesi esot. ▼

Pievienot komentāru