2006. gada 14. augusts

Latvija nokavē iesaistīšanos konfliktā

132.jpg

Attēlā: atkal nav, ar ko karot

Ņemot vērā to, ka no pirmdienas stājies pēkā ANO atbalstītais pamiera līgums, kas pārtrauc vairāk nekā mēnesi ilgušās sadursmes starp Izraēlas spēkiem un grupējuma «Hezbollah» kaujiniekiem, Latvija valsts amatpersonu neizlēmības dēļ visticamāk jau atkal ir nokavējusi iespēju iesaistīties vēl vienā militārajā konfliktā un atbalstīt kādu no karojošajām pusēm.

«Mēs no sākuma domājām drusku pavērot, kas un kā,» norādījis Ārlietu Ministrs Artis Pabriks (TP). «Kurš gan varēja iedomāties, ka tas viss tik ātri atrisināsies.»

Latvijas puse cerības nezaudēja vēl visu svētdienas nakti, kad turpinājās atsevišķas sadursmes, un Izraēlas spēki veica plašus gaisa spēkus uzlidojumus. Taču rīts atnesa vilšanos, jo saskaņā ar pamiera nosacījumiem, uguns tika pārtraukta, un Izraēla sāka savu spēku izvešanu no Libānas teritorijas.

Partijas «Jaunais laiks» vadītājs un kādreizējais Aizsardzības ministrs Einars Repše notikušo nodēvējis par «klaju neizdarību». «Valdības neizlēmība mūsu valsts militāri rūpnieciskajam kompleksam izmaksās vismaz miljonu, ja ne visus trīs,» savu sašutumu neslēpa Repše. ▼

Pievienot komentāru