2006. gada 30. augusts

Jaunietis atklāj uguni (papildināta)

152.jpg

Attēlā: vienīgais zināmais Prometejeva fotouzņēmums

Vakar vakarā iecirkņa inspektors Antons Pērkons aizturējis pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāju Andreju Andrejevu (18). Andrejevs tiek apsūdzēts par uguns atklāšanu diennakts veikala telpās. Cietušo nav.

Kā noskaidrojusi izmeklēšana, incidenta iemesls bijusi pārdevējas atteikšanās pārdot Andrejevam bezalkoholisko alu pēc pulksten desmitiem vakarā. Uguns iebiedēšanas nolūkā atklāta no pašdarinātas pistoles, ko Andrejevam pirms dažām dienām uzdāvinājis bulgāru izcelsmes Grieķijas pilsonis Bogobors Prometejevs.

Policija, mēģinot noskaidrot Prometejeva tagadējo atrašanās vietu, uzzināja, ka viņš aknu slimības saasinājuma dēļ hospitalizēts un atrodas Rīgas pilsētas 1. slimnīcā. Pārbaudot Promotejeva personību, policija noskaidroja, ka viņš ir saistīts ar teroristisko grupējumu «Pyrros» un Grieķijā tiek meklēts par mēģinājumu gāzt pastāvošo iekārtu. Tiklīdz tiks saņemts tiesiskās palīdzības lūgums, Prometejevu izdos grieķu kolēģiem.

(Papildinājums: pirms stundas pie apsargātā Prometejeva slimnīcā ir ieradies sabiedrisko attiecību speciālists Ainārs Ērglis. Policija noskaidro, kā Ērglis uzzinājis par Prometejevu, un kāds ir vizītes mērķis.) ▼

Pievienot komentāru