2006. gada 24. novembris

Ministrs atklāj šokējošus faktus dzemdību namā

246.jpg

Attēlā: arī šim mazulim nav izdevies izvairīties no dzimšanas

Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LLP), veicot pēkšņu «pārsteiguma vizīti» Rīgas dzemdību namā, atklājis šokējošus faktus, kas, iespējams, ļauj izskaidrot katastrofālo demogrāfisko stāvokli valstī.

«Tas, ko tur var ieraudzīt, ir cilvēka prātam vienkārši neaptverami,» savu sašutumu neslēpa ministrs. «Mēs brīnāmies, ka latviešu tauta izmirst, bet neliekamies ne zinis par to, kādos apstākļos un kādā stāvoklī mūsu jaunā paaudze nāk pasaulē.»

«Ko gam mēs varam sagaidīt no latviešu tautas nākotnes, ja mūsu bērni piedzimst kaili, nespējīgi paši sevi nodrošināt ar iztikas līdzekļiem un pārtiku, nespējīgi artikulēti izteikt kaut pašas elementārākās domas un vajadzības, nemaz nerunājot par tik vienkāršu lietu kā tualetes apmeklēšana. Mūsu bērni piedzimst totāli nesagatavoti eventuālajiem dzīves pārbaudījumiem, un var tikai brīnīties, ka vispār ir kāds latvietis, par ko mēs vēl varam runāt,» sacīja Baštiks.

Ainars Baštiks ir apņēmības pilns jau tuvākajā laikā «likumdošanas līmenī» un «ar visām pieejamām svirām» katastrofālo stāvokli mainīt. Ministrs nenoliedz varbūtību, ka, iespējams, šāda bērnu piedzimšanas kārtība radīta apzināti. «Jautājums, protams, ir: kam tas ir izdevīgi?» retoriski vaicā ministrs. Dzemdību nama pārstāvju viedokli redakcijai uzzināt pagaidām neizdevās. ▼

Pievienot komentāru