2007. gada 9. janvāris

Problēmas Baltkrievijas cukurniedru plantācijās

283.jpg

Attēlā: baltkrievu zemnieks novērtē ražas kvalitāti

Jau ziņots, ka Krievija pārtraukusi Baltkrievijas cukura ievešanu, jo izskanējušas aizdomas, ka baltkrievu uzņēmumi sūta uz Krieviju produkciju, kas ražota no cukurniedrēm, nevis cukurbietēm.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Krievijas rīcību nodēvējis par «lielslāvu tumsonību» (великославянское мракобесие). Importa pārtraukšana norādot uz «ideoloģisko bankrotu dolāra monarhijas priekšā» un «apkārtrakstu vēcināšanu» (размахивание циркулярами), kurā meties «aptaukušās ierēdniecības melnsimts» (черная сотня ожиревшего чиновничества). Savukārt fakts, ka Baltkrievija spēj izaudzēt cukurniedres, bet turpat kaimiņos esošā Krievija, kuras teritorija stiepjas daudz tālāk uz dienvidiem, to nespēj, liecinot vien par «gara un rīcības mazspēju» (хилость духа и дееспособности), kas skaudības iespaidā pamazām kļūstot par «māniju uz brāļu tautas ekonomisko noslepkavošanu». Kā teikts prezidenta paziņojuma nobeigumā, «vēsture spriedīs taisnu tiesu, un, starp citu, mums cukura eksports uz Krieviju nemaz nav svarīgs».

Tostarp siltajā laikā Gomeļas apkaimes cukurniedres ir neticami sazēlušas, un tiek novākta jau trešā raža kopš pagājušās vasaras. Baltkrievijas cukura ražotāji, nezaudējot laiku, ir ievadījuši daudzsološas sarunas ar citiem potenciālajiem pircējiem, to vidū Brazīliju un Indiju. ▼

Pievienot komentāru