2007. gada 17. janvāris

Sāk gatavoties V. Vīķes-Freibergas bērēm

289.jpg

Attēlā: veselīgs dzīvesveids

Kā no notikuma vietas ziņo PATIESI! korespondents, vakardien pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāja Millija Auša-Klaušiņa (31) ar internetā atrodama kalkulatora palīdzību rēķināja, cik ilgi viņai vēl atlicis dzīvot. Pēc tam, kad tika iegūts optimistiskais skaitlis 60, kā atzīst pati Auša-Klaušiņa, «ziņkāre paņēma savu», un veselīgā sieviete, izmantojot publiski pieejamo informāciju, tādu pašu aprēķinu veica vairākām pazīstamām personām, to vidū valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

«Teikšu vienu — rezultāts mani šokēja. Kas es tāda esmu, salīdzinot ar Vīķes-Freibergas kundzi? Praktiski tukša vieta. Ja kāds man agrāk būtu vaicājis, vai es uzdrošinātos nodzīvot ilgāk par pašu prezidenti, es teiktu — ko jūs iedomājaties?! Bet nu vairs runa nav par maniem nolūkiem. Te skan zinātnes bezkaislīgā balss!» iegūtos datus komentēja pilsētas lauku teritorijas sieviešu orientēšanās komandas ilggadējā kapteine.

Precīzus aprēķina rezultātus Auša-Klaušiņa ētisku apsvērumu dēļ neizpauda, tomēr pamatoti atzīmēja, ka «neatkarīgi no tā, kad tas notiks, būs labāk, ja mēs būsim tam gatavi». ▼

Pievienot komentāru