2007. gada 24. janvāris

Dome uzmet koncertzāli (papildināta)

296.jpg

Attēlā: uzmešana bija jāveic ārkārtīgi precīzi

Rīgas dome otrdien nolēma neatbalstīt Kultūras ministrijas plānu, un tā vietā uzmeta akustisko koncertzāli uz AB dambja. Par koncertzāles būvniecību balsoja 26 deputāti, pret — 22, bet atturējās viens. Balsojumam bija reģistrējušies 55 deputāti. Lai uzmešanas vietā atbalstītu būvniecības ieceri, bija jānobalso vismaz pusei no deputātiem, kas bija reģistrējušies balsojumam.

«Uzmest koncertzāli nemaz nav tik vienkārši kā izklausās. Tas ir milzīgs objekts, kas sver tūkstošiem tonnu. Tomēr uzmest var daudz ātrāk un par daudz mazākiem līdzekļiem nekā, būvējot ar tradicionālo metožu palīdzību. Es vēlos vēlreiz uzsvērt, ka «Jaunais laiks» nekādā veidā neiebilda pret koncertzāles ieceri. Iecere ir laba, tikai jāizvēlas pareizais risinājums reālajai dzīvei. Kamēr Demakovas kundze lidinās sapņos, mēs jau esam koncertzāli uzmetuši. Visi, kas vēlas, var doties uz AB dambi un paši apskatīt notikuma vietu. Koncertzāle uz dambja ir uzmesta profesionāli, ātri un ar minimālām izmaksām,» presei paskaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).

(Papildinājums: Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), pārbaudot AB dambi, secinājusi, ka koncertzāle tur uzmesta tikai šķietami. Lai turpmāk šādas neveiklas situācijas neatkārtotos, RAPLM pārstāvji devušies uz Rīgas domi un izglītošanas nolūkos veikuši reālas uzmešanas paraugdemonstrējumu, bez pūlēm pierādot, ka dome patiesībā ir pieņēmusi pilnīgi citu lēmumu.) ▼

Pievienot komentāru