2007. gada 30. janvāris

Preiļu kurtkai trīs jauni upuri

303.jpg

Attēlā: iespējams, jau inficēta

Preiļi, 33. janvāris, aģentūra UTT. Šogad saskarsme ar bēdīgi slaveno Preiļu kurtku beigusies letāli jau trim cilvēkiem, aģentūrai UTT paziņoja Preiļu rajona padomes priekšsēdētājs Jēkabs Pumpāns.

Preiļu kurtka ir īpaši bīstams kurtkas-slepkavas paveids, kas ārēji neatšķiras no ikvienas citas novazātas kurtkas, pufaikas vai jupķa. Tā var būt ražota jebkurā izcelsmes valstī un var būt jebkurā krāsā, lai gan parasti tā ir netīra gan no ārpuses, gan iekšas, sacīja Pumpāns.

Preiļu kurtka savus upurus nogalina, jo netīrās kurtkas iekšpusē dzīvojošās baktēriju kolonijas vienmēr ir izsalkušas un grib jaunus upurus. Kad cilvēks uzvelk mugurā (parasti netīšām vai kļūdas pēc) Preiļu kurtku, tā vispirms aizžņaudz upurim kaklu, lai cilvēks nevarētu saukt pēc palīdzības, bet pēc tam cieši piekļaujas upurim, lai to palēnām sagremotu. Atbrīvošanos no kurtkas traucē tas, ka Preiļu kurtkas rāvējslēdzis parasti ir salauzts un ieķīlējies, tāpēc kurtku nevar attaisīt, lai norautu no miesas.

Kad upuris ir sagremots, Preiļu kurtka parasti kādu mēnesi atpūšas tajā sētmalē uz atkritumu kaudzes, kur nu attiecīgais upuris savās pirmsnāves konvulsijās ir kurā reizē nokritis. Baktērijas un sēnītes tikmēr laiž sporas pa vējam, inficē jebkuru ceļā pagadījušos tīru un jaunu vējjaku, kas pēc attiecīga inkubācijas perioda ar laiku neizbēgami pārvēršas par netīru un smirdīgu Preiļu kurtku, kuru var vilkt vienīgi, strādājot dārzā vai šķūnī. Savukārt iepriekšējo Preiļu kurtku mēneša laikā lietus un sniegs nedaudz nomazgā, un to paceļ kāds nabaga bezpajumtnieks, kurš parasti kļūst par nākamo Preiļu kurtkas upuri. ▼

Pievienot komentāru