2007. gada 31. janvāris

АВТОВАЗ ražos saprātīgas automašīnas

304.jpg

Attēlā: «Vai tu vispār redzi, kas notiek uz ceļa?»

Krievu autobūvētāji atkal ir pārsteiguši pasauli: jaunā «Лада Калина» tiks piedāvāta ar papildu iespēju — intelektu, kas pēc savām spējām daudzas reizes pārsniedz līdz šim izveidotās mākslīgā saprāta tehnoloģijas. Veikt šādu lēcienu attīstībā krievu inženieriem palīdzēja jauna pieeja problēmas risinājumam: piedāvātā sistēma darbojas nevis ar mākslīgo intelektu, bet gan ar dabīgo.

Dabīgā saprāta iekārtas izmēri pagaidām ir diezgan prāvi — tā aizņems visu blakussēdētāja vietu. Iekārta darbosies ar balss interfeisu: tā sapratīs visu, ko tai teiks, un atbildēs patīkamā sievietes balsī. Veicot automašīnas pirkumu, iekārtai būs iespējams izvēlēties vienu vai vairākas interfeisa valodas, bet dabīgais saprāts ļaus tai laika gaitā apgūt aizvien jaunus vārdus un funkcijas.

Iekārta ar pēkšņiem kliedzieniem «Vai!», «Uzmanies!», «Bremzē!», «Griez te!» utt. palīdzēs atrast pareizo ceļu, brīdinās par pārāk lielu braukšanas ātrumu, par priekšā esošajiem šķēršļiem, kā arī vienkārši ļaus vadītājam nezaudēt modrību. Dārgākie modeļi piedāvās arī daudzveidīgas izklaides iespējas. Iekārtas cena pagaidām netiek nosaukta. ▼

Pievienot komentāru