2007. gada 15. jūnijs

Aukstā zupa izraisa karstas debates

448.jpg

Attēlā: viens ātrs mērciens, un viss skaidrs!

Pēdējā mēneša laikā PATIESI! saņem aizvien vairāk sūdzību, ka ēdnīcās, restorānos un kompleksos pieejamo auksto zupu virtuves darbinieki izmanto, lai atvēsinātos.

«Es nesaprotu tādas sūdzības, jo šī prakse sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ir vispārpieņemta jau gadu desmitiem ilgi,» savus komentārus neliedza kāda uzņēmuma ēdnīcas pavārs, kurš vēlējās palikt anonīms. «Zupas temperatūra receptē ir skaidri noteikta: pieci grādi plus mīnus divi grādi , tāpēc gadījumos, ja zupa pirms pasniegšanas ir pārāk auksta, tā mazliet jāuzsilda. Karstajās vasaras dienās lietderīgi jāizmanto visu aukstumu, ko vien ledusskapis spēj saražot, tāpēc virtuvē strādājošie laiku pa laikam uz mirkli iemērc galvu aukstās zupas katlā, lai pasildītu zupu un paši atsvaidzinātos.»

Uz jautājumu, kā tad tiek noteikta pareizā zupas temperatūra, pavārs atbildēja: «Pieredzējis mērītājs izmanto jutīgāko ķermeņa daļu, nevis paļaujas uz mērinstrumentu rādījumiem vai, vēl trakāk, savu pirkstu.»

Kad vēlējāmies uzzināt, vai tas nav nehigiēniski, pavārs ironizēja: «Neviens taču neprotestē pret vīniem, kas iegūti no vīnogām, kuras spaida ar netīrām kājām. Tad kāpēc gan tāds tracis? Aukstajā zupā uz dažām sekundes desmitdaļām tiek iegremdēta tikai dažas stundas pirms tam tīri nomazgāta ķermeņa daļa. Lai bakterioloģiskā ziņā salīdzina mūsu zupu ar jebkuru durvju rokturi, un pēc tam parunāsim!»

Arī citi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbinieki atzina, ka bez šī personīgā pieskāriena aukstā zupa nemaz nesanākot tik garšīga, kādai tai jābūt, un visas sūdzības, visticamāk, esot karsto maižu pārdevēju sazvērēstība. ▼

1 komentārs

  1. Stereoīds teica:

    Nesaprotu šo auksto attieksmi.

Pievienot komentāru