2007. gada 30. augusts

Atrod Balto pērtiķi

516.jpg

Attēlā: Baltais pērtiķis aculiecinieka zīmējumā

Britu zinātnieku ekspedīcija ievērojamā profesora sera Bendžamina Daunlouda vadībā Latvijā atradusi neapgāžamus pierādījumus tā dēvētā Baltā pērtiķa eksistencei.

Kā vēsta vietējo iedzīvotāju leģendas, Gulbenes apkaimē pilnmēness naktīs varot pamanīt kādu šausmīgu, pērtiķim līdzīgu būtni, kas lielāko daļu laika pārvietojas uz pakaļkājām, tikai retumi atbalstoties pret zemi ar rokām. Ejot tā pie sevis ņurd. Radījums ir bezspalvains, tāpēc tumsā tā āda izskatās gaiša. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ tas nosaukts par Balto pērtiķi. Vietās, kur pabijis Baltais pērtiķis, vēl ilgi var sajust īpatnēju smaržu.

Lai gan šo mistisko būtni ir redzējuši daudzi, tas vienmēr noticis tumsā, turklāt, pamanot novērotājus, pērtiķis pārsteidzoši veikli noslēpjas mežā, tāpēc līdz pat šim brīdim nebija neviena tā fotouzņēmuma. Ir izdevies atrast tikai milzīgu, kailu pēdu nospiedumus vietējo upīšu krasta dubļos.

Britu zinātnieki, izmantojot nakts redzamības iekārtas, izsekoja Balto pērtiķi, nofilmēja tā uzvedību dabiskajā vidē un, iešaujot miega zāles, pat paņēma tā matu un ādas paraugus. Kā liecina pirmie DNS izpētes rezultāti, Baltais pērtiķis ir tuvs cilvēka radinieks, kas no mūsu evolūcijas koka nošķīries aptuveni pirms trīsdesmit gadiem.

Kopš tā laika Baltais pērtiķis bieži naktīs kails klīst pa piepilsētas mežiem. Savukārt diennakts gaišajā laikā viņš strādā Gulbenes alus darītavā par grāmatvedi. ▼

4 komentāri

  1. es ticu uz UFO teica:

    jā, bet lapā ANOMAĻNAJA BAĻTIJA ir par poltergeista ķeršanu Imantā
    bet tur tūdīgāki secinājumi

    Никто из исследователей, а так же членов семьи никогда собственными глазами не видел проявления этого полтергейста. Опрос обитателей квартиры показал следующее: Бабушка Виестурса, никогда не видела собственными глазами ничего аномального, её мнение, строилось исключительно под влиянием фантазий любимого внука, в котором она души не чаяла, заменив ему мать, старушка категорично полагала что внука одолевал сам дьявол. Тот в свою очередь, увлечённо, с благодарностью играл глубоко верующего святошу.

  2. cloned_pt teica:

    Nošķīries trīsdesmit gadus atpakaļ. hmm .. tātad darba stāžs brūzī ir kādi gadi 45-50, ja. Tātad mērkaķis drīz ies pensijā. Zinātniekiem jārīkojas mudīgi.

  3. es sapratu!!! teica:

    viss ir daudz vienkāršāk.

    ja reiz var iekāpt 21.maršruta trolejbusā un izkāpt pie NILAS, A VOT- KĀLAB LAI NEVARĒTU OTRĀDI????

    tas nav nekāda obezjana- tas ir NJASIO ALFONSO( skat. pretēju ziņu tepat lejāk, ka viņš attiecīgi pazudis), kas atstāj pēdas vietējo upīšu krastos.

    p.s. a man pieleca , šitas nav nekāds vnk ziņu tjipa blogs- a bet ar izjuminku- RĒBUSS.( baigi amierinātais shock smile)

  4. nevaig izgudrot teica:

    (kartoška jau gatava?)
    a, diez, kartupeļos ir kādas apreibinošas vielas..

Pievienot komentāru