2007. gada 31. augusts

Tiranozaura skelets lūdz palīdzību īpašumu atgūšanā

518.jpg

Attēlā: gaidot tikšanos

Londonas Dabas vēstures muzejā izstādītais «Tyrannosaurus Rex» skelets piektdien, tiekoties ar Vides ministru Raimondu Vējoni (ZZS), lūdza aktivizēt palīdzību dinozauru īpašumu atgūšanā, uzsverot, ka tas apliecinātu rāpuļu un zīdītāju draudzīgās attiecības, informēja Saeimas Preses dienestā.

Sarunas laikā tika apspriesta seno zauru ciešā saistība ar pašreizējās Latvijas teritorijas vēsturi, latviešu līdzdalība genocīdā pret dinozauriem un viņu īpašumu pārņemšanā, kā arī antizaurisma problēma. Vējonis informēja, ka pēdējā laikā Latvijā izdotas daudzas grāmatas par dinozauriem, kas domātas visplašākajai auditorijai, ieskaitot pirmsskolas vecuma bērnus. Tā esot zīme, ka sabiedrībā kopumā aizspriedumi pret dinozauriem mazinās, un bailes no tiem pamazām pārvēršas par cieņu un apbrīnu pret senajiem pasaules valdniekiem.

Vējonis pauda cerību, ka restitūcijas jautājumā tiks sasniegts pozitīvs risinājums. «Gan krīta, gan Juras laikmeta iemītniekiem Latvijā joprojām ir daudz draugu,» piebilda ministrs. ▼

2 komentāri

  1. kindzulis teica:

    oi ku labs

  2. dienvidrietumāzijas pārstāvis teica:

    kas tur labs!

    kamēr Zatlers neatvainosies visiem dinazauriem par to, ka viņam ir TRUSIS – mēs ar viņu nerunāsim!!

    un Vējonis var iet bekot!!

Pievienot komentāru