2007. gada 20. septembris

Dievs? Parakstieties uz pavēstes!

Nebraskas senators Ērnijs Čemberss pagājušajā nedēļā iesniedzis tiesā prasību pret Dievu, apsūdzot viņu ciešanu un nāves izraisīšanā, kā arī draudos izraisīt jaunas ciešanas un nāvi. Čemberss uzskata, ka prasību pret atbildētāju var iesniegt arī Duglasas apgabalā, jo Viņš esot visuresošs.

Patiesībā prasības iesniegšanas cēlonis ir kāda cita prasība, kuru Čemberss uzskata par bezjēdzīgu, tāpēc senators grib pierādīt, ka tiesā ar bezjēdzīgu prasību pret jebkuru var vērsties jebkurš.

Senators, kurš likumdevēju sapulces sesiju laikā nepiedalās rīta lūgšanās un bieži kritizē kristiešus, arī norāda, ka atbildētājs vainojams «biedējošos plūdos…, šausminošās viesuļvētrās, briesmīgos tornado». Čemberss pieprasa izsniegt beztermiņa tiesas priekšrakstu, kas aizliegtu Visuvarenajam uzskaitītās darbības.

Senators paskaidro, ka viņa rīcību izsaukusi kāda federālajā tiesā iesniegta prasība pret tiesnesi, kurš nesen kāda seksuāla nozieguma izskatīšanas laikā aizliedzis lietot vārdus «izvarošana» un «upuris».

Apsūdzības pārstāve šajā krimināllietā Torija Bauena iesūdzējusi tiesā Lankasteras apgabala tiesnesi Džefriju Ševrontu, apgalvojot, ka tas ierobežojis viņas tiesības uz izteikšanās brīvību. Senators Čemberss uzskata, ka Bauenas prasība ir nepamatota, un grib parādīt, ka iespējams iesniegt bezjēdzīgu prasību pat pret Dievu.

(No «Associated Press».) ▼

1 komentārs

  1. dieva staļļa mēslu dakša teica:

    un ko, diez, senators rakstīja personas koda (ID vai kas viņiem tur) ailē?

Pievienot komentāru