2007. gada 7. novembris

«KIA cee’d» bez ražotāja logotipa kļuvis par bestselleru

574.jpg

Attēlā: C

Tas, kas sākās kā neliels eksperiments, ir izvērsies par vienu no spožākajiem «KIA Motors Europe» veiksmes stāstiem. Pēc tam, kad izmēģinājuma partija ar jauno kompaktklases «cee’d» modeli bez «KIA» logotipa un modeļa nosaukuma (gan uz virsbūves, gan salonā, gan zem motora pārsega) tika izpirkta dažās stundās, tika pieņemts vēl nebijis lēmums: tagad gandrīz visas «cee’d», kas tiek ražotas Slovākijā, Žilinas rūpnīcā, ir bez jebkādām norādēm uz ražotāju.

Kā liecina dīleru apkopotā informācija, Eiropā pieprasījums pēc «anonīmajiem» «cee’d», kas tiek dēvēti vienkārši par «C», gandrīz desmit reizes pārsniedz pieprasījumu pēc marķētajiem modeļiem.

Šis bezprecedenta solis autobūves industrijā ir izrādījies trāpījums desmitniekā: aptaujas liecina, ka pircēji ārkārtīgi augstu novērtē anonīmās automašīnas cenu, izskatu un prestižu, atkarībā no rakursa noturot to vai nu par «Toyota Corolla», vai arī par «Mazda3», kā arī ērtības salonā, kvalitātes līmeni un gaitas īpašības. Nekādas problēmas nesagādā arī atsauce uz «transnacionālu un modernu autobūves uzņēmumu ar centrālo biroju vienā no 12 pasaules attīstītākajām valstīm». Bet, tiklīdz cilvēki ierauga «KIA» logotipu, pozitīvo vērtējumu skaits uzreiz krītas aptuveni par 60%, bet negatīvo vērtējumu skaits attiecīgi pieaug.

Viena no tipiskākajām atbildēm uz jautājumu «Kas tieši jums nepatīk automašīnā, kam ir «KIA» logotips?» ir «Nepārvarams kauns no apkārtējiem, no ģimenes un pašam no sevis».

Lai palīdzētu dīleriem pārdot iepriekš saražotās marķētās automašīnas, «KIA Motors Europe» viņiem bez maksas piedāvā «cee’d2C» komplektu, ar kura palīdzību autodarbnīcā iespējams stundas laikā tikt vaļā no visiem kaunu izraisošajiem uzrakstiem un zīmēm. ▼

6 komentāri

  1. Pusriebis teica:

    Latviski jāsaka DIŽPĀRDOKLIS.

  2. Obligāts teica:

    Sauc kā gribi, pavlova suņi slienājas tikai uz noteiktiem logotipiem. Tas gan nav iedzimts.

  3. lrs teica:

    mok tāpēc, ka KIA ir vienkārši pretīgs logotips?

  4. Offt teica:

    Cosmopolitain – žurnāls par cilvēkiem, kuri ir labāki nekā Tu :DD

  5. lavietis vulgārais parastais vidējais autobraucējs praktiskais teica:

    ha, gribu redzēt, ko jūs darīsiet ar šito miskasti, kamēr es ar savu 10gadīgo vācu megarulzu laimīgs braukāšu (brīvs citāts pēc atmiņas)

  6. Oskars teica:

    muahahaa :)
    njā es domāju, ka pēc 7 gadu garantijas beigām tās mašīnas varēs lūžņos nodot, cerams jau, ka tā nebūs, bet nu…

Pievienot komentāru