2007. gada 24. decembris

Ar nepacietību gaida dāvanas

618.jpg

Attēlā: labākā no līdz šim saņemtajām dāvanām

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Uģis Purgailis (48) nespēj vien sagaidīt Ziemassvētku vakaru, kad beidzot varēs saņemt savu radinieku sarūpētās «bezjēdzīgās un stulbās» Ziemassvētku dāvanas. «Ātrāk gribas redzēt, kādus sūdus viņi atkal man sapirkuši,» dienu pirms svētkiem ar PATIESI! raizēs un pārdomās dalījās dāvanu gaidītājs.

Šādi spriest viņam ļauj iepriekšējo gadu bēdīgā pieredze: «Tā vien šķiet, ka viņi īpaši meklē tādas lietas, kas nevienam normālam cilvēkam nemaz nevar būt vajadzīgas, vai arī tādas dāvanas, kas interesantas un jaukas šķiet vienīgi viņiem pašiem — ja tas ir pēdējais variants, baidos, ka dzīvoju starp pilnīgiem idiotiem.»

Tā, piemēram, pērn Purgaiļa kungs dāvanās saņēmis vairākus «celofānā ievīstītus tā dēvētos dāvanu komplektus, kuros bez ziepēm vai riebīgas sveces bija sabērtas arī kaut kādas čužas un drazas.» Kopš aizpērnajiem Ziemassvētkiem atmiņā palikuši pārdzīvojumi, ko izraisīja keramikas sīkplastika — vairāki pelnutrauki un kafijas servīze, «no kuras kafiju varētu dzert vienīgi kropļi». «Es arī nesaprotu, kāpēc man būtu jādāvina zeķes vai kaklasaites,» neizpratni pauž apdāvinātais. «Es tomēr neesmu nabags, visu varu nopirkt pats. Vai tiešām ir tik grūti izdomāt kaut ko normālu?» rezumē Purgailis.

Galvenie Purgaiļa nedienu vaininieki ir tuvāki un tālāki radinieki, noskaidroja PATIESI! «Lai viņš labāk paskatās uz to, ko pats mums pa šiem gadiem sadāvinājis,» vārdos skopa bija Purgaiļa māsīca Gita Lūse. «Pasūta kaut kādus nekam nederīgus krāmus no «Select» kataloga un tad dāvina pa labi, pa kreisi. To modinātājpulksteni, kas izskatījās pēc bungu komplekta, es izmetu jau nākamajā dienā.» ▼

3 komentāri

  1. Koka Koļa teica:

    Paldies par labajām idejām! Pirms tam es vispār nespēju izdomāt neko, ko dāvināt.

  2. Varbūt teica:

    Koka Koļa var dāvināt Koka Kolu?

  3. Koka Koļa teica:

    Vuhuhuhū! Vahahahā! Lieliska ideja! Kā man tas pašam neienāca prātā! Bet ir par vēlu.

Pievienot komentāru