2008. gada 5. jūnijs

Cilvēki satriekti pēc traģiskas vilciena avārijas

Attēlā: cietušie no katastrofas vietas tiek aizvesti ar neatliekamās medicīniskās palīdzības vilcienu

Pārpildītā vilciena un sliktā stāvoklī esošo sliežu dēļ Indijā notikusi kārtējā dzelzceļa katastrofa, kas satriekusi vairākus simtus cilvēku un dažas govis, kas notikuma brīdī arī atradās vilcienā.

«Es jūtos satriekts par notikušo,» stāsta Anurags Dikšits, kurš avārijas brīdī atradās uz pirmā vagona jumta kopā ar vēl trim simtiem līdzbraucēju. «Vagons vienkārši ņēma un iegrima zemē. Pārējie vagoni triecās tam virsū. Labi, ka es biju vagona sākumā un paguvu nolēkt zemē. Tagad man ir satriektas abas kājas.»

Kirana Mazumdara jūtas īpaši satriekta, jo kopā ar divsimt citiem cilvēkiem brauca, pieķērusies trešā vagona logiem no ārpuses, un avārijas brīdī vagons uzkrita viņai virsū. Viņai ir satriekts viss, ko vien var satriekt, tāpēc mums pagaidām neizdevās uzzināt viņas viedokli par notikušo.

Tomēr ne visi cietušie ir satriekti. Gluži pretēju skatījumu uz katastrofu sniedz Mukešs Ambani, kurš negadījuma brīdī bija iespiests starp divām govīm un aptuveni piecsimt pasažieriem ceturtajā vagonā. «Ja godīgi, es pat nepamanīju, ka notikusi avārija,» viņš atzina. «Kad mani izvilka no vagona, es biju ļoti izbrīnīts, ieraugot visapkārt atlūzas. Parasti mani šādā veidā izvelk no vagona, kad vilciens nonācis gala stacijā.»

Dzelzceļa kompānija noliedz baumas, ka katastrofas cēlonis varētu būt pārpildītā vilciena lielais svars, un notikušajā vaino celtniekus, kas uzbūvējuši pārāk neizturīgas sliedes. ▼

3 komentāri

  1. Punduru cirks teica:

    Visu sabojā neindiskie personvārdi. :/

  2. Indijas Dārzniece teica:

    bet mans vismīļākais ir – Amitabh Bachchan (labi, ka šamējais nav galīgi satriekts!

  3. Raja Ram Mehrotra teica:

    I am deeply crushed

Pievienot komentāru