2008. gada 27. jūnijs

«Google» noindeksē blogu pirms tā uzrakstīšanas

Attēlā: laika mašīna ir iebūvēta arī «Mac OS X» operētājsistēmā

Pilsētas lauku teritorijas blogeri Arvīdu Viedmani (20) šodien, atgriežoties darbā pēc pusdienu pārtraukuma, sagaidīja nepatīkams pārsteigums vairāku sašutuma pilnu e-pasta vēstuļu izskatā. Vēstules bija no biedrības «Mozaīka», Latvijas ebreju reliģiskās draudzes, Sorosa fonda un laikraksta «Diena».

«No sākuma es nesapratu, par ko vispār ir runa. Vēstulēs bija citēts it kā manā blogā rakstītais, bet es taču skaidri zināju, ka neesmu to publicējis, un nevienu vārdu no tā neesmu rakstījis. Manā blogā nekā tāda nebija. Taču tad es pameklēju citātus caur gūgli un atradu iekešotu sava bloga versiju, kurā šis teksts bija redzams ar šodienas datumu!» izbrīnīts bija pilsētas lauku teritorijas konditorejas ceha noliktavas pārziņa palīgs. Izlasījis it kā paša veidoto ierakstu, Viedmanis bija spiests atzīt, ka katrs vārds tajā atbilst viņa visdziļākajai pārliecībai, un nopublicēja tekstu savā blogā.

Kā PATIESI! uzzināja «Google», interneta satura indeksēšana, apsteidzot tā tapšanu, ir informācijas tehnoloģiju giganta jaunievedums. Tas ļauj atjaunot meklēšanas datu bāzi bez aiztures, kas novērojama, ja indeksēšana tiek veikta tikai «post factum». ▼

2 komentāri

  1. Arnolds teica:

    Ģeniāli – Artūrs Mednis būs stāvā sajūsmā.

  2. Stereoīds teica:

    Vecā Medņa dēls?!